Контрол на достъпа

Контрол на достъпа

Надеждна експлоатация

Надеждна експлоатация

На снимката се вижда система за заключване с чип с вграден монтаж на самата бутониера. Според проучвания и наблюдения това е едно от най-добрите решения за контрол на достъпа за асансьор. Пред системите с открит монтаж предимствата са очевидни. Интересно е предимството спрямо устройствата, които се монтират със скрит монтаж зад стената на асансьорната кабина, която представлява в повечето случай обикновено ПДЧ (талашит 22 мм). При тези случаи устройството се обозначава с някакъв белег до който да се доближават чиповете. Не са малко случаите когато с един обикновен акумулаторен винтоверт тези които не искат да има чипове в асансьора просто правят обикновен отвор с бургия за дърво от 2-3 мм с което пробиват устройството зад талашита и го повреждат. Същата процедура може да се извърши и с обикновена отвертка и винтчета за дърво или чукче и няколко пирона.

Докато системата поставена на самата бутониера изисква квалифицирана интервенция от една страна а от друга по-лесно е да се вземе решение за няколко отвора в талашита отколкото да се поврежда самата бутониера. Повреждането на самата бутониера е очевидно криминално деяние.

  • 178,00 лева за контактна централа с метален четец и метални чипове I-BUTTON. В комплекта за заключване с чип влиза софтуер и кабел за връзка с лаптоп.
  • 195,00 лева за RFID централa с пластмасов четец. Управлява се с един брой мастер карта.

Електронната ключалка за заключване с чип има следните функции:

  • Възможност за временно спиране на отделните чипове или тяхното изтриване с мастер чип.
  • Използват се едни и същи чипове, както за входната врата, така и за самия асансьор.
  • Четецът е метален вандалоустойчив при избор на контактни чипове.