vhod-1Поради голямото удобство, което предлагат електронните системи с електромагнитни брави стават все по търсени и предпочитани. Заключването с чип е предпочитано както от Домоуправителите на Етажна Собственост, така и от собствениците на офиси и фирмени сгради. Причината за интереса към този тип заключващи устройства е сигурността и надеждната работа, която предоставят на потребителите срещу достъпна цена.

Тук ще опишем няколко вида заключване с чип, които ще ви накарат да спите спокойно предпазвайки вашите апартаменти, офиси или жилищни кооперации от кражби и неканени гости.

В зависимост от вида на входната врата, която ще се заключва системите, които описваме надолу са съответно два вида с електромагнит и дроп-болт.

 

vhod-31. Заключване с електромагнит 300 кг

  • Заключване с чип I-BUTTON и метален четец за 265 лева.
  • Заключване с чип RFID и пластмасов четец за 295 лева.

Най-доброто решение за жилищен вход в случай, че дограмата е изработена от стомана (желязо). В самия електромагнит няма триещи се механизми, което обуславя дългия експлоатационен срок. Централата, (устройството) която се монтира за да управлява вратата е с капацитет 6 милиона цикъла, тоест много дълъг срок на експлоатация.
Устройството се състои от две части:

    • електромагнит, който се захваща за касата в светлия и отвор
    • планка, която се монтира върху крилото на вратата

Когато вратата, която се заключва се затвори от автомата за затваряне двата елемента се захващат следствие на електромагнитната сила, която се индуцира между тях.

vhod-22. Заключване с електромагнитен дроп-болт

  • Заключване с чип I-BUTTON и метален четец за 315 лева.
  • Заключване с чип RFID и пластмасов четец за 335 лева.

Предимно се използва за пластмасови и алуминиеви дограми, поради факта, че самите дограми са слаби при усилия на усукване и огъване. Електромагнитната брава дроп-болт се монтира близо до дръжките на вратата, където обикновено се упражнява най-голямото усилие, което предотвратява и намалява силите на усукване и огъване.